Alles over cavia's | Cavia huisvesting, grootte caviakooi.
Je bevindt je hier: home » verzorging » huisvesting » grootte caviakooi

Op zoek naar een goede caviakooi?

Je wilt één of meerdere cavia's kopen en bent op zoek naar een goede caviakooi. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een caviahok? Wat is een goede caviakooi?

Over het caviahok zelf

caviakooi

Een ruime caviakooi voor twee cavia's

Het caviahok moet voldoende groot zijn. Cavia's hebben net als mensen voldoende ruimte nodig. Het is niet alleen fijner voor je cavia's, maar ook een stuk gezelliger als je een groter hok hebt, omdat je cavia's dan lekker door de kooi kunnen rennen. Hieronder volgen wat richtlijnen waarop je moet letten als je een kooi aanschaft. Over het algemeen geldt, hoe groter hoe beter!

  • Grootte caviahok voor één cavia: min. 80x50 cm
  • Grootte caviahok voor twee cavia's: min. 50x100 cm
  • Grootte caviahok voor meer cavia's: evenredig groot

Caviahok maken of kopen?

Een caviahok kun je natuurlijk in een dierenwinkel kopen of tweedehands op Marktplaats.nl of ergens anders. Maar een hok zelf maken kan natuurlijk ook erg leuk zijn, als je een beetje handig bent. Ga je zelf een caviahok bouwen? Zorg dat wanneer deze buiten komt te staan, het hok in elk geval goed waterdicht is. Het caviahok moet een nachthok hebben waar hij kan slapen en schuilen tegen de zon en regen. Denk eraan dat het ook niet mag inregenen, dus maak een afdakje aan het dak.